FAQ - De mest stillede spørgsmål om DOC Color - DOC står for Different Organic Color

Her på siden finder du spørgsmål og svar på de mest stillede spørsmål vedr. DOC Color - Organiske farver

Hvorfor er DOC Color mærket med Cruelty-free

De er mærket med Cruelty free, fordi Jean Paul Mynè produkter ikke testes på dyr, samtidig med der udføres kontrol for at sikre, at de anvendte råmaterialer heller ikke testes på dyr.

Hvorfor er DOC.  Color mærket som vegansk?

De er mærket som vegansk, fordi der ikke er nogen form for animalske ingredienser eller derivater i formlerne, hvilket altid kan kontrolleres ved at læse INCI-listen.

Er DOC Color en ÆGTE organisk hårfarve?

DOC Color er markeds eneste organiske oxidative hårfarve, ud over vores egen Color Juice

Det tør vi at sige, da DOC Color indeholder op til 65% ALOE VERA, som er organisk. Almindelige hårfarver indeholder op til 70% vand og vand er pr. definition UORGANISK (følg linket til Gyldendal om uorganisk stofkemi her). Der er desværre ingen regler for, hvornår man må kalde noget organisk, økologisk eller ej, men den uskrevne regel er, at produktet skal indeholde minimum 80% organisk indhold for, at man med rette kan kalde produktet organisk - Det kan vi!
Hold derfor altid øje med, hvad der står på INCI listerne på farverne, hvor 1. ingrediens, på alle andre farver er vand/aqua. Vand dehydrerer og plejer ikke håret, som aloe vera gør.

Med vores nye teknologi og et virkelig nyskabende præparat bestående primært af naturlige ingredienser + op til 65% ALOE VERA, tør vi, med god ro i maven, at kalde DOC Color for markedets mest ORGANISKE oxidative hårfarve. Det er den mest skånsomme og sikreste hårfarve på markedet, som dækker hvidt/gråt hår 100%, samtidig med at strukturen opretholdes.

Hvad menes der med - indeholder Aloe Vera?

Da formlen ikke indeholder vand, er der i stedet  brugt ALOE VERA som base (op til 65% indhold), spirulina og en blanding af dyrebare, fugtighedsgivende olier. Dette garanterer en formel, der er yderst behagelig imod hår og hovedbund. Altså ikke bare et par dråber eller et par %, men op til 65% ALOE VERA.

Er DOC Color en naturlig hårfarve?

DOC Color er markeds mest organiske oxidative hårfarve.

Det tør vi at sige, da DOC Color indeholder op til 65% ALOE VERA, som er organisk. Almindelige hårfarver indeholder op til 70% vand og vand er pr. definition UORGANISK (følg linket til Gyldendal om uorganisk stofkemi her). Der er desværre ingen regler for, hvornår man må kalde noget organisk, økologisk eller ej.

Du læser INCI listerne således - Det der er mest af i produktet står først og det der mindst af, står sidst. Når du kommer ned på listen til "kan indeholde" - så er ingrediensen der slet ikke, eller under 1%.

Med vores nye teknologi og et virkelig nyskabende præperat bestående primært af naturlige ingredienser + op til 65% ALOE VERA, tør vi, med god ro i maven, at kalde DOC Color for markedets mest ORGANISKE oxidative hårfarve. Det er den mest skånsomme og sikreste hårfarve på markedet, som samtidig, naturligt, dækker hvidt/gråt hår 100%, samtidig med at strukturen opretholdes.

Kan DOC Color bruges som demi- og permanent hårfarve?

Doc Color er både en demi- og permanent hårfarve.
Demi-permanent, når den anvendes sammen med ACTIV PULP ENZYME 0,05 (1,5%) og 0,1 (3%)
Permanent farve, når den bruges sammen med ACTIV PULP ENZYME 0,2 (6%) - 0,3 (9%) - Og 0,4 (12%.).

Hvad betyder Waterless?

Vi har erstattet vand som base (som ellers normalt er den mest fyldende ingrediens i traditionelle hårfarve, som vi har kendt indtil idag), med en blanding af beroligende og nærende ingredienser, hvoraf basen er ALOE VERA (op til 65%), essentielle olier, spirulina og aminosyrer.

Fraværet af vand giver, ud over den skønneste pleje, også mulighed for højere koncentration af pigmenter, samt en forbedret indvirkning, når det kommer til glans, dækning, shine og holdbarhed.

Er der meget spild med DOC Color emballagen?

Der er ingen spild med den nye DOC Color emballage og ved korrekt bortskaffelse, kan emballagen genanvendes.

Indeholder DOC Color MEA?

DOC COLOR indeholder MEA, i en perfekt koncentration. Dette skyldes fraværet af vand, samt indholdet af mikromolekyle pigment. Med vores sammensætning, garanterer vi et absolut topresultat.

Hvad gør MEA?

MEA er et alkalisk middel. I modsætning til ammoniak lugter MEA ikke. Ammoniak er også et alkalisk middel og begge stoffer bruges til at sikre, at nuancerne er stabile og skaber derudover et favorabel miljø for pigmenterne i farven og deres aktivering. MEA åbner hårstråets skæl lag, som gør det muligt for pigment, Aloe Vera og alle plejestofferne at trænge ind i cortexen. MEA aktiverer også Pulp Enzyme.

Hvorfor står er vand på INCI listen, når DOC Color ikke indeholder vand?

Selvom vi siger at DOC Color er uden vand på en base af Aloe Vera, så indeholder farven ganske lidt vand, som alt sammen kan føres tilbage til den flydende base hos flere af de ingredienser, som DOC Color  indeholder, f.eks. ALOE VERA.

I modsætning til traditionelle hårfarver, er der ikke tilsat vand til sammensætningen, kun ALOE VERA. INCI-mærkatet viser dog også vand helt for neden af listen, hvilket betyder, at vandprocenten er meget lav og under 1%! Almindelige konvetionelle hårfarver, som vi kender, indeholder op til 70% vand, som absolut intet godt gør for farvers slutresultatet.

Hvorfor efterlades der IKKE farvekanter med DOC Color?

DOC COLOR har en yderst blid formel, der nemt kan fjernes fra hovedbunden ved den næste skylning. ALOE VERA-basen er yderst blid for hovedbunden. Pigmenterne sidder kun fast i håret og ikke i hovedbunden, hvilket er årsagen til du ikke får farvekanter.

Drypper/løber DOC Color under en farvebehandling?

DOC COLOR har en ideel gelkoncentration i en 1: 1 blanding med DOC ACTIV ENZYME. Teksturen er perfekt både under påførelse og under behandlingen. Farven løber ikke.

Hvor mange tonehøjder kan DOC Color løfte?

Det afhænger af den anvendte ACTIV PULP ENZYME.
Når du bruger 0,2 (6%), løfter Doc Color naturligt hår med 1-2 niveauer. ACTIV PULP ENZYME 0,3 (9%) løfter naturligt hår med 2-3 niveauer, ACTIV PULP ENZYME 0,4 (12%) løfter naturligt hår med 3-4 niveauer. Evnen til løft, afhænger også af hår type, samt porøsiteten af længder og spidser.

Graviditet og amning?

Graviditet og amning er meget følsomme perioder i en kvindes liv. Selv om DOC Color er yderst sikkert at bruge, er dette et etisk selvstændigt valg, som skal tages af den enkelte kunde evt. i samråd med læge og/eller frisør.

Hvad er PH-værdien på DOC Color?

PH-værdien i DOC COLOR er alkalisk og variere, afhængigt af den anvendte nuance. DOC Color blandes med ACTIV PULP ENZYME for at opnå den perfekte pH-værdi.

Hvad er PH-værdien på DOC Activ Enzyme?

pH-værdien for ACTIV PULP ENZYME/Beizen variere mellem 1,5 og 2,5.

Hvorfor anbefaler vi IKKE, at bruge varme?

Som med alle andre tekniske treatments, anbefaler vi ikke brugen af varme. Dette er for at sikre, at kunden føler sig så komfortabel som overhovedet muligt.

Er DOC Color sikker for allergiker?

DOC Color indeholder blide aktive ingredienser og er en yderst mild og effektiv farve. Ingredienserne høre med til de mest sikre, men derfor anbefales det dog alligevel at lave en test før påføring, specielt de mennesker som lider af allergi.